PEUGEOT INSTINCT

Har du någonsin drömt om att äga en bil som förstår dig? En bil som känner dig så väl att den kan förutse alla dina önskemål? En bil som är i full harmoni med dig? Då ska du titta närmare på Peugeots självkörande konceptbil Peugeot Instinct Concept.

I samband med bilsalongen i Genève i början av mars presenterar Peugeot den nya konceptbilen Peugeot Instinct Concept. En konceptbil baserad på ett enkelt ledord: frihet. Frihet att välja din egen körstil, frihet i rörelse, frihet genom ständig uppkoppling. Peugeot Instinct Concept är skapad för att uppfylla dina krav och önskemål, genom aktiv körning men också genom autonom bilkörning.

– Att designa en självkörande bil är en fantastisk utmaning. Det finns två motsatta koncept – aktiv körning och autonom bilkörning – och vårt jobb är att sammanföra dessa koncept med ett tydligt mål: behålla njutningen och väcka känslor. Peugeot Instinct Concept är den första självkörande konceptbilen som även fokuserar på körglädje, säger Gilles Vidal, designansvarig hos Peugeot.

Körglädje och upplevelse

Självkörande bilar är nästa revolutionerande steg inom bilindustrin. Alla biltillverkare kommer att erbjuda denna teknologi. Skillnaden kommer att ligga i hur biltillverkarna använder tekniken. Peugeot väljer alltså att fokusera på körglädjen och upplevelsen.

– Med Peugeot Instinct Concept och dess responsiva i-Cockpit bygger vi vidare på faktorer som har gjort våra senaste modeller så framgångsrika. Vi skapar nya former av körglädje. Dessa kommer från nya gränssnitt, arkitektur eller design. Det finns ingen som helst anledning att en självkörande bil ska vara tråkig att uppleva eller se på, säger Matthias Hossann, ansvarig för Peugeots konceptbilar.

Peugeot Instinct Concept erbjuder fyra olika mobila profiler; två aktiva körlägen (Drive Boost eller Drive Relax) och två körlägen för autonom bilkörning (Autonomous Sharp eller Autonomous Soft). Dessa profiler gör att du kan välja mellan en starkare eller en mer avslappnad profil på din resa – oberoende om du kör själv eller inte.

Uppkopplad och bekväm

Peugeot Instinct Concept arbetar i full harmoni med digitalt anslutna enheter och integrerar data som du som användare vill dela med dig av från din smarta telefon, smarta klocka eller hemtekniksystem.

Dessutom erbjuder Peugeots responsiva i-Cockpit en stor flexibilitet för att möta behoven som passagerare har i självkörande fordon. Gränssnitten kan konfigureras – före, under och efter användning – för att passa användarens behov och profil.

Peugeot Instinct Concept kommer att finnas på plats i bilsalongen i Genève i början av mars.