Peugeot har just nu spännande samarbeten med Thule och den 25-årige surfaren och fotografen William Backman från Varberg. Till vardags är han bosatt i Stockholm, men på fritiden drar han allra helst ut i naturen och upptäcker världen med surfingbrädan och kameran. På sitt Instagramkonto @willebackmann delar han med sig av sina äventyr.

– Jag började surfa i Varberg för tio år sedan och gick bland annat på ett gymnasium med surf-inriktning. Efter det började jag göra surfresor till ställen som Australien, Costa Rica, Nya Zeeland, Karibien och Italien, säger William Backman.

William har tidigare bott på Bali i nästan ett år och tävlat inom surfing i Sverige. Det är också här på hemmaplan som han hittar många av sina favoritplatser att surfa på. Men det finns en gemensam överenskommelse i surfvärlden att inte avslöja de verkliga smultronställena.

– Jag brukar jämföra det med rusningstrafik. Har du en speciell väg hem från jobbet vill du inte avslöja den för någon. Om alla tar en genväg blir det inte längre en genväg, säger William Backman.

Guldklimpar i Sveriges sköna natur
Naturen och havet ligger William varmt om hjärtat och han utforskar gärna den svenska naturen på jakt efter riktiga guldklimpar. Gärna vackra platser som inte är så välbesökta av gemene man.

– Mitt fotointresse började mycket på grund av mitt surfande. Min pappa gav mig en GoPro-kamera som jag filmade med och sedan började jag dela med mig av det på Instagram, säger William Backman.

En bra SUV är ett måste för äventyr
Eftersom Williams äventyr tar honom ut i naturen och till avlägsna platser behöver han snabba och smidiga sätt att resa på. Peugeot har just nu ett samarbete med William för att stötta honom på hans äventyr.

– Jag är ju i behov av en bra bil när jag ska ut i naturen och gärna något åt SUV-hållet som jag också kan sova i. Peugeots SUV:ar är bekväma att åka i och har även gott om utrymme för all utrustning jag har, säger William.

William har även tidigare använt Thules produkter – både takboxar och takräcken under skidsemester och andra naturäventyr.

– Att ha surfbrädan på taket är en klassiker, men det vanligaste är faktiskt att ha den i bilen om de finns plats. Vi behandlar våra surfbrädor som att de är våra barn, de kommer alltid i först hand. Man ska framför allt inte lämna den i bilen under varma dagar för då blir det varmt och vaxet på brädan smälter, säger William.

Vilken är din favoritplats att surfa på?
–  Om jag bara tänker surf, inte livsstilen på platsen skulle jag nog säga ön Lombok i Indonesien, grannön till Bali. Men jag har verkligen också en stor kärlek till Sverige-surf då det ger en helt annan känsla. Jag surfar gärna på Torö söder om Stockholm, eller såklart på Kåsa-stranden i Varberg där jag kommer ifrån, avslutar William Backman.